Van in het begin kende de fakkeloptocht een overrompelend succes. Wijkbevolking, plaatselijke verenigingen en muzikanten troffen elkaar jaarlijks voor deze feestelijke lichtoptocht.
Fakkels ruimden de plaats voor uitgeholde bieten met vetkaarsen, welke in een later stadium weer werden verdrongen door de lampionnetjes uit onze kinderjaren. De plaatselijke jeugd liet zich niet onbetuigd en bedacht in een ware konkurrentiestrijd allerlei verkleedattrakties. Buurtschappen kwamen tot stand en begonnen zich als groep een uitbeelding aan te meten met kleine bouwstukken binnenin voorzien van kaarsjes.
De stoet zat in de lift, groeide jaar na jaar, en kreeg een ruime bekendheid. De plaatselijke weekbladen maakten reeds vooraf melding van de op touw zijnde bezienswaardigheden. Het bezoekersaantal steeg gestaag. Van heinde en verre kwam men jaarlijks in september naar de Rozenberg om er getuige te zijn van die adembenemende lichtstoet.
Na Wereldoorlog II kwam de stoet in een stroomversnelling terecht. De aanwending van tienduizenden kleine gloeilampjes gaven aan de lichtstoet een sprookjesachtig karakter. Onder impuls van de toenemende, maar gezonde rivaliteit onder de deelnemers, bereikte de artistieke kwaliteit van de bouwstukken een zeer hoogstaand niveau. Uitbeeldingen werden grootser en artistieker, lichttoepassingen moderner en briljanter. Reeds in de jaren 50 van vorige eeuw werden elektromechanische bewegingstechnieken toegepast. Vandaag zijn PLC's, domotica, elektronica, en computergestuurde hydraulica niet meer weg te denken uit onze stoet. De bewegingstechnieken worden functioneel aangewend. Geen beweging om de beweging (onze stoet is immers geen rijdende Efteling of Carnaval optocht).
Ook de kleine (traditionele) gloeilamp is in eer hersteld, ze neemt in onze Lichtstoet haar plaats in naast tientallen andere evenwaardige technieken. Datmaakt de Mol Centrum Rozenberg Lichtstoet zo uniek: namelijk de constante zoektocht naar vernieuwing en dewetenschap dat het altijd mooier kan
De lichtstoet van Mol Centrum - de Rozenberg is dan ook terecht een voorbeeld van volkskunst. De volmaakte harmonie tussen vormgeving en verlichting is uniek. Hierdoor geniet de stoet een ruime internationale bekendheid.